Ižvolta predstavili v Prešove, brankári Buchta a Baláž skončili

15.06.2009 Prešov

Prešov 15. júna (TASR) - Hoci nováčika minulého ročníka futbalovej Corgoň ligy 1. FC Tatran Prešov najväčšmi kváril brankársky problém, vedenie klubu predstavilo v pondelok na tlačovej konferencii ako nové posily dvoch ...
Na dva a pol roka sa "zeleno–bielym" upísal 28-ročný defenzívny futbalista Michal Hanek, prichádzajúci z majstrovského Slovana Bratislava. Druhým novicom v prešovskom Tatrane je 23–ročný Matej Ižvolt, taktiež zo Slovana.
Športový riaditeľ 1. FC Tatran Prešov uviedol dvoch novicov do klubu, no nevyhol sa ani pálčivej téme. "Áno, potrebujeme dvoch kvalitných gólmanov. Získať ich ale nie je vôbec jednoduché. Oslovili sme viacerých brankárov odlišných typov. Kým však nebudú dohody s hráčmi a ich klubmi definitívne, mená dovtedy neprezradíme. " Bogdanovský však oznámil mená, s ktorými v corgoňligovom tíme už nerátajú. "Istý je odchod brankára Miloša Buchtu, s ktorým sme rozviazali zmluvu. Iný klub hľadáme aj napriek tomu, že mu zmluva u nás platí, pre ďalšieho brankára Juraja Baláža. Na angažmán do zahraničia odchádza skúsený, v uplynulej sezóne kapitán tímu Ján Šafranko. Trénera Roman Pivarníka nepresvedčil Pavol Cicman. Michala Krajníka po dlhšom pauzovaní zavinenom zranením chceme poslať na hosťovanie. Nie však nižšie ako do prvej ligy. Zrejme sa rozlúčime aj s kmeňovým hráčom Olomouca Petrom Kobylíkom. "
Tatran Prešov začal prípravu bez niektorých hráčov vracajúcich sa z dovoleniek koncom minulého týždňa. V pondelok už trénoval kompletný, aj s novými hráčmi. Prešovčania budú do 27. júna doma. Potom odídu na týždňové sústredenie do českých Luhačovíc. Prvý prípravný zápas hrajú v utorok (16. júna) v Moldave nad Bodvou.
 

Vyberte región

mark